Werkstudent Tax

Ben jij een masterstudent en nieuwsgierig naar bijvoorbeeld de optimale transactie, Tax structuring of de wereld waar Global Mobility en Tax samenkomen? Ga dan aan de slag als werkstudent binnen de Tax-praktijk en ervaar hoe het is om te werken bij PwC!
Binnen de verschillende werkvelden van Tax zoeken wij doorlopend ambitieuze studenten die zich willen vastbijten in uitdagende fiscale vraagstukken en zichzelf willen ontplooien tot fiscalist.

Wie ben je?

Je bent een energieke en ambitieuze student en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen kansen en ontwikkeling. Je wilt jezelf ontplooien, zowel vakinhoudelijk als je sociale vaardigheden en nu al inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen.

 • Je bent bezig met je master voor de universitaire opleiding Fiscaal Recht of Fiscale Economie;
 • Je bent drie maanden 2 a 3 dagen per week beschikbaar;
 • Je wilt graag ervaren hoe het is om als fiscalist te werken;
 • Je gelooft zowel intern als extern in integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;
 • Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;
 • Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;
 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;
 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.

Hoe ziet je werk eruit?

Als werkstudent werk je 2 of drie dagen per week als volwaardig teamlid mee in onze fiscale praktijk. De Tax-praktijk bestaat uit vier specialisaties, namelijk People and Organisation, BTW & Douane, Corporate Tax en Tax Reporting and Strategy. Je solliciteert op de locatie en specialisatie waar je voorkeur naar uit gaat. In de drie maanden dat je bij ons werkt, word je begeleid door een ervaren collega. Als werkstudent ervaar je wat onze professionals dagelijks meemaken en krijg je een goed beeld van de werkzaamheden die je te wachten staan als je misschien bij PwC in vaste dienst komt. Een wederzijdse kennismaking en mooie leerervaring in de slotfase van je studie.

Een werkstudentschap is mogelijk op verschillende kantoren en binnen verschillende praktijken. Voor meer informatie per Taxpraktijk, check onze website.

Wat kan jij van PwC verwachten?

Bij PwC sta je aan het roer van je eigen loopbaan. Als werkstudent werk je in een jong, dynamisch en multidisciplinair team, waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staan. Je draait direct vol mee met de praktijk. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant, de specialisten in het team en je eigen voorkeuren.

 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top specialist;
 • Flexibel werken;
 • Teamevents;
 • Een koffiebar om even (met collega’s) te ontspannen;
 • Coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Laptop;
 • Goede stagevergoeding.

Wie zijn we?

Wij zijn PwC, ontstaan in 1849 en door verschillende fusies zijn wij nu uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Assurance, Tax en Advisory. Hier zijn we actief binnen een groot scala aan sectoren en klanten.

We hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. Ons bestaansrecht en purpose is ‘building trust in society and solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible – ons leiden. Voor meer achtergrondinformatie over wie wij zijn, check onze website.

 

Interesse? 

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk dan onze sollicitatieprocedure op onze website of solliciteer direct. Solliciteren kan via onze website, via de vacature van je interesse. Je kan je CV, motivatiebrief en cijferlijsten uploaden.

Onze vaste instroommomenten zijn 1 februari, 1 mei en 1 september, maar in overleg kan hier van af worden geweken.
Heb je vragen over het werkstudentschap, onze events of de Taxpraktijk, bel of mail me gerust!

 

Lauren Bostelaar – Recruiter Tax

088 792 76 61

Lauren.bostelaar@pwc.com

 

 

 

 

Naar landingspagina