Interview ADDH-commissie Mick Jenezon

In 2014 werd de allereerste Aangifte Dag Den Haag gehouden en sindsdien is het jaarlijks een van de grootste evenementen van de SBR. Uiteraard is dit niet mogelijk zonder een commissie die de dag organiseert. Twijfel jij nog om te solliciteren? Lees hier de ervaringen van een van de organisatoren van ADDH 2016: Mick Jenezon.
.

Zou je je om te beginnen kort voor kunnen stellen voor de medewerkers die jou niet kennen?
Mijn naam is Mick, ik ben 22 jaar en studeer Fiscale Economie aan de EUR. Naast mijn studie trap ik op zaterdag een balletje en ben ik dit collegejaar als groepsleider van vestiging Den Haag actief bij SBR.
Vorig jaar kreeg ik als commissaris extern de mogelijkheid om de Aangifte Dag Den Haag (ADDH) te organiseren. De mogelijkheid om zo’n mooie en gezellige dag te organiseren, kon ik uiteraard niet aan mij voorbij laten gaan!

Wat betekent de ADDH voor jou?
Voor mij is de ADDH een hele mooie dag, waarop wij ontzettend veel mensen uit regio Den Haag helpen met hun aangifte. Daarnaast is het ook een dag die wordt gekenmerkt door een goede sfeer dankzij het samenwerken met enthousiaste medestudenten en het leuke avondprogramma.

Kun je wat vertellen over het organiseren van de ADDH?
Twee keer ben ik betrokken geweest bij de ADDH. Eén keer als aangiftemedewerker en één keer als commissielid. In beide gevallen vliegt de dag in al haar gezelligheid aan je voorbij.  Toch heb ik als commissielid gemerkt dat er meer werk aan vooraf gaat, dan je als aangiftemedewerker aanvankelijk denkt. Die ca. 400 cliënten, medewerkers en sponsoren komen immers niet vanzelf. Daarom ben je samen met je commissie van december tot en met de dag zelf druk bezig met de planning en promotie van deze dag. Denk hierbij aan het benaderen van verscheidene belanghebbenden (Centrale Bibliotheek, buurthuizen en sponsoren), uitzoeken van geschikte locaties voor het avondprogramma en het contact met de studenten. Tegelijkertijd heb je als commissie de regie in handen. Hierdoor kan je helemaal je eigen draai geven aan deze dag, wat het natuurlijk extra bijzonder maakt.

Waarom zouden mensen moeten solliciteren voor de ADDH-commissie?
Het is een unieke kans om een groot maatschappelijk evenement te organiseren in de binnenstad van Den Haag. Zelf heb ik het organiseren van de ADDH als zeer leerzaam ervaren en heb ik een hoop nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast staat het natuurlijk goed op je CV.

Heb je nog laatste woorden voor mensen die twijfelen om te solliciteren?
Niet twijfelen. Gewoon doen!
..

Het is nog tot 1 december 2016 mogelijk om te solliciteren voor de ADDH-commissie! We zien je CV en motivatie graag tegemoet via penningmeester@belastingwinkelrotterdam.nl.

mick2
Naar landingspagina