Interview met Melisa Agunbero van EY!

Zou je kort wat over jezelf willen vertellen?

Mijn naam is Melisa Agunbero. Sinds oktober 2017 ben ik werkzaam als consultant bij EY op de afdeling International Tax Services (ITS). Binnen de internationale adviespraktijk ben je betrokken bij de advisering van multinationale ondernemingen en de werkzaamheden bestaan voornamelijk uit de toepassing van de vennootschapsbelasting, dividendbelasting, belastingverdragen en Europese regelgeving.

In juli 2017 heb ik mijn studie Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam succesvol afgerond. Tijdens mijn studie ben ik betrokken geweest bij de SBR. Zo was ik in 2015-2016 groepsleider geweest van de vestiging Oude Noorden en heb ik samen met een leuke commissie de 2016 Landelijke Aangifte Dag georganiseerd. Dit beviel mij zo goed dat ik vervolgens in 2016-2017 Penningmeester ben geweest in het bestuur van SBR. Tijdens mijn bestuursjaar was ik tevens vestigingsleider bij de vestiging in Den Haag en heb ik de Aangifte Dag Den Haag Commissie met veel plezier mogen leiden.

Hoe ben je precies bij EY terecht gekomen?

Als vrijwilliger bij de SBR kom je tijdens de opleidingsavonden en kantoorbezoeken in contact met verschillende kantoren, waaronder EY. Zo ben ik tijdens een van deze evenementen in contact gekomen met medewerkers van de ITS afdeling in Rotterdam en heb ik besloten om te solliciteren voor een werkstudentschap. Tijdens mijn werkstudentschap heb ik een kijkje in de keuken van de ITS afdeling kunnen nemen en zowel de sfeer als de werkzaamheden bevielen mij heel goed! Het werkstudentschap was uiteindelijk voor mij als voor EY een prettige ervaring waardoor ik na mijn afstuderen mocht beginnen als consultant.

Kun je vertellen waarom je voor EY hebt gekozen?

Ik heb voor EY gekozen door de vele opleidingsmogelijkheden, de aanwezige kennis en natuurlijk het team waar ik in terecht ben gekomen. Daarnaast ligt het bij de ITS afdeling voor de hand dat je voor een aantal maanden werkzaam bent op één van de buitenlandse desks, bijvoorbeeld in New York, Chicago, London of ander financieel centrum met een cluster van buitenlandse desks.

Waarin verschilt een werkstudentschap van een fulltime baan?

Alhoewel je als werkstudent taken uitvoert die vergelijkbaar zijn met de taken van pas afgestudeerden, zitten de grootste verschillen tussen een werkstudentschap en een fulltime baan in de verantwoordelijkheid die je krijgt. Als starter werk je namelijk van begin tot eind mee aan klantenopdrachten en kom je, in dit kader, in contact met verschillende collega’s in verschillende landen. Daarnaast moet je in het begin natuurlijk even wennen om vijf dagen per week aan de slag te gaan. Gelukkig went dat snel!

Wat heb je bij de SBR geleerd dat je nu nog steeds toepast in je huidige werk?

Bij de SBR heb ik onder andere geleerd dat communicatie heel belangrijk is. Dit geldt zowel voor de communicatie naar de cliënt toe als de communicatie binnen je commissie of bestuur. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je gerichte en duidelijke vragen aan de klant stelt en dat je duidelijk communiceert over timing. Dit pas ik elke dag toe in mijn huidige werk.

Wat zijn de mogelijkheden bij EY die je aanraadt voor studenten?

Ik raad studenten vooral aan om een werkstudentschap te doen bij een van de afdelingen binnen EY, omdat je in een korte periode heel veel kunt ontdekken over het werkende leven en hoe het is om bij EY te werken. Bovendien bouw je door een werkstudentschap al praktijkervaring op. Daarnaast raad ik studenten ook aan om mee te doen met de verschillende leuke recruitmentevenementen die EY te bieden heeft, zoals de ITS Masterclass en/of de International Tax Challenge in New York.

Waar zie je jezelf over tien jaar?

Dat is een goede, maar ook lastige vraag. Over tien jaar hoop ik in ieder geval over de kwaliteiten van een goede internationale belastingadviseur te beschikken en alle ‘ins and outs’ van het vak te kennen. Om dit te kunnen bereiken, spelen opleidingsmogelijkheden een belangrijk rol. Gelukkig zit je goed bij EY als je hier naar streeft.

Om af te sluiten: wat is het raarste dat je bij SBR hebt meegemaakt?

Als je vrijwilliger bij de SBR bent, is het jou vast wel eens overkomen dat je leuke, en vooral rare, verhalen te horen krijgt van cliënten. Om maar een voorbeeld te noemen, een cliënt dacht dat er geesten in haar huis waren. Of een andere cliënt die de Belastingdienst niet vertrouwende met zijn gegevens waardoor hij al een aantal jaren geen IB aangifte heeft ingediend. Al met al, je maakt van alles mee!

Benieuwd naar de mogelijkheden die EY te bieden heeft voor jou? Neem even een kijkje op de website of neem contact op met Annebel Ross – recruiter regio Rotterdam/Den Haag/Naaldwijk via annebel.ross@nl.ey.com of +31 6 29 08 44 56. Bezoek ook onze website!

 

Naar landingspagina