LAD-commissie interview Nick Slijkhuis

De sollicitaties voor de LAD-commissie zijn inmiddels geopend. Twijfel je nog om je aan te melden? Lees dan het interview met een van de organisatoren van de Landelijke Aangifte Dag 2016: Nick Slijkhuis.
.

Zou je je kort voor kunnen stellen voor de medewerkers die jou niet kennen?
Ik ben Nick Slijkhuis, ben 23 jaar en ik studeer fiscale economie. Mijn grootste hobby is reizen; zo ga ik volgende week naar Peru, gevolgd door Bolivia, Chili en Argentinië.  Vorig jaar heb ik bestuur gedaan bij de SBR. Als penningmeester heb ik toen onder andere samen met Rosalynn de Jong, de toenmalige secretaris, de Landelijke Aangifte Dag georganiseerd.

Kun je kort wat vertellen over het organiseren van de LAD?
Aan het begin verkijk je je er misschien een beetje op, maar er komt nog best veel bij kijken. Zo moet je rekening houden met verschillende partijen en mensen en heb je beperkingen waarbinnen je keuzes moet maken. Denk aan het diner na afloop van de LAD: een locatie zoeken is niet altijd even makkelijk. Het is een zaterdagavond, je bent met een grote groep, wilt dichtbij het stadhuis en het moet ook nog binnen het budget passen. Voor zulke dingen zal je daarom op tijd moeten zoeken en realistisch naar de mogelijkheden moeten kijken. Ook komen er vrij veel kleine dingetjes bij kijken die wel moeten gebeuren, zoals de bloemen. Het belangrijkste is denk ik vooral het omgaan met cliënten en het werven van cliënten.

Wat waren obstakels waar jullie tegenaan liepen?
We hadden op een gegeven moment dat er wat was  mis gegaan met het computerprogramma, waardoor sommige cliënten geen en sommige cliënten een dubbele bevestiging ontvingen van hun afspraak. We hadden dit niet door, totdat we telefoontjes kregen van ongeruste cliënten die niet wisten of ze wel op de lijst stonden. We hebben toen iedereen nagebeld om dit allemaal recht te trekken. Dit hadden we kunnen voorkomen door alles dubbel te checken en wat secuurder te werken. Ook de taakverdeling was niet specifiek genoeg. Achteraf gezien hadden we dit zeker beter kunnen doen.

lad2


Waarom zouden medewerkers zich aan moeten melden voor de LAD-commissie?
Ik denk dat van alle commissies bij de SBR de LAD- en ADDH-commissies het meest leerzaam zijn. Het is een groot evenement met veel belanghebbenden, dus er is veel toewijding nodig. Daarnaast moet je ook professioneler handelen richting belanghebbenden. Bij bijvoorbeeld de eindactiviteit kom je alleen in contact met mensen aan wie je geld moet betalen. Spelfouten in een mail of een onprofessionele houding maken dan toch minder uit. Daarnaast kun je in een commissie jezelf laten zien, wat een mooie opstap is naar bijvoorbeeld een bestuursfunctie. Uiteraard leer je ook samenwerken en met bijbehorende (gezonde) fricties omgaan. Maar al met al is het ook gewoon heel leuk om te doen. Je werkt met een groep naar een – hopelijk geslaagde – dag toe en leert waarschijnlijk sneller medestudenten kennen als commissielid dan als gewone actieve SBR-medewerker.

Heb je nog laatste woorden voor mensen die twijfelen om te solliciteren?
Een commissie doen bij de SBR is sowieso aan te raden als je gemotiveerd bent om de SBR verder te helpen. Als het je daarnaast leuk lijkt om met medestudenten een dag te organiseren die voor de medewerkers leuk is en waarop cliënten zich geholpen voelen, zou ik zeker solliciteren voor de LAD-commissie. Het is een hele leuke ervaring en een mogelijkheid om je te ontwikkelen.
………

Het is nog tot en met 18 november mogelijk om te solliciteren voor de LAD-commissie door je CV en motivatie te mailen naar voorzitter@belastingwinkelrotterdam.nl!

nick

Naar landingspagina