Opleidingsavond KPMG Meijburg & Co

Opleidingsavond KPMG Meijburg & Co

Donderdag 2 februari vond de opleidingsavond bij Meijburg & Co plaats. Voor het eerst werd deze gehouden op de nieuwe locatie van Meijburg. De avond begon met wat eten en drinken, waarna het inhoudelijke gedeelte begon.

Het thema van de avond was formeel belastingrecht. Waar we normaal gesproken slechts inhoudelijk met de inkomstenbelasting werken, regelt het formele recht de rechten en plichten van zowel de belastingplichtige als de -inspecteur bij het vaststellen van de formele belastingschuld. Onderwerpen die langskwamen waren onder meer navorderingstermijnen, voorlopige aanslagen, boeten en wie de bewijslast heeft bij twijfel. Na een uitleg werd in groepjes gewerkt aan een casus, waarbij we zelf met de formele wetten aan de slag gingen. Al met al een interessant onderwerp, omdat cliënten bij de SBR niet altijd weten waar ze op moeten letten of wat ze moeten doen als ze bijvoorbeeld een aanslag ontvangen.

We willen de aanwezige medewerkers van Meijburg bij dezen erg bedanken voor de leuke en leerzame avond! Een impressie van de avond is te vinden op de fotopagina.

Leave a Reply

Naar landingspagina