Syllabus en opleidingszaken

Op deze pagina staan de belangrijkste documenten van de SBR om een aangifte goed in te kunnen vullen.

Voor een kort overzicht over de aanpak bij het invullen van een aangifte, download je het volgende document. De meest voorkomende en belangrijkste zaken staan erin en als je het document doorneemt krijg je de basiskennis voor een goede aangifte.

Document: Hoe vul je een belastingaangifte goed in?

De syllabus wordt elk jaar door de opleidingscommissie gemaakt en aangepast aan de huidige wetgeving. Het is het belangrijkste hulpmiddel van onze medewerkers bij zowel de vestigingsavonden als de landelijke aangiftedagen. De syllabus bevat per onderdeel een korte uitleg en geeft waar nodig voorbeelden. Twijfel je bijvoorbeeld over of bepaalde ziektekosten aftrekbaar zijn of wanneer een bepaalde heffingskorting van toepassing is? Neem dan een kijkje in de syllabus. Er liggen er altijd genoeg binnen handbereik op de vestiging, maar hij is ook via onderstaande link te downloaden.

 

Syllabus voor aangifte 2017

Syllabus voor aangifte 2018

Syllabus voor aangifte 2019

Tijdens vestigingsavonden zul je altijd in tweetallen werken, tot het moment dat je er klaar voor bent om het in je eentje te doen. In het begin zal je vooral meekijken met een ervaren medewerker, maar na een tijdje zul je merken dat je het zelf zal snappen en kunnen. Er ligt altijd een syllabus in de buurt en bij twijfel zijn de vestigings- en groepsleiders in de buurt om iets aan te vragen.

 

Gedurende het jaar houdt de opleidingscommissie verscheidene trainingen om te oefenen met het invullen van aangiften. Tijdens deze trainingen worden veelgemaakte fouten ook aangekaart en bieden ze dus extra hulp voor in de praktijk.

Naar landingspagina